Eremetaal voor Judo Vianen in Culemborg

nieuwsimg_187_1Afgelopen zaterdag werd weer het jaarlijkse judo Vrijstadtoernooi gehouden in Culemborg. Dit maal niet in de Vrijstadhal, maar in de splinternieuwe sporthal Parijsch in de gelijknamige wijk.

Het judotoernooi verliep in vergelijking tot voorgaande jaren niet geheel  vlekkeloos qua organisatie wat waarschijnlijk te wijten was aan veranderde omstandigheden. Judo Vianen had een afvaardiging van 16 judoka’s gestuurd die deelnamen aan het toernooi.

De judoka’s probeerden door voldoende aanval en juiste verdediging binnen het bereik te komen van de mooie bokalen die onder drie beste judoka’s per gewichtsklasse werden uitgedeeld. De resultaten en successen waren onder de judoka’s verschillend. Een verloren partij hoefde niet altijd een teleurstelling te betekenen als de gecoachte aanwijzingen en/of technieken die geoefend waren toch hun uitwerking hadden. Alleen waren deze dan net niet voldoende voor een winnend resultaat.

Nieuwkomer Kim Brouwer verraste zichzelf en de anderen door al haar partijen te winnen en met een 1ste verdiende plek huiswaarts te keren. De coachen Pim en Hans hadden na afloop voldoende punten die weer in wedstrijdtraining aanbod kunnen komen. Elke judoka ontving na afloop een flinke herinneringsvaan en onderstaande judoka’s bovendien een bokaal.

Prijswinnaars waren;

1e plaats; Kim Brouwer

2e plaats; Akli Touati

3e plaats; Sylvana van der Wal, Kirsten Versluis, Daan Kalverboer, Emil Brouwer, Milas Kop