Gewonnen oorkondes bij het instaptoernooi

Afgelopen zaterdagmiddag namen een 11 -tal judoka’s van Judo Vianen deel aan het instaptoernooi wat deze keer in de Sporthal Parijsch in Culemborg werd gehouden.

Op een enkele judoka na hadden alle judoka’s in eerdere instaptoernooien al enige ervaring opgedaan wat was te zien in de wedstrijden. Technieken die geoefend waren werden in de wedstrijden teruggezien.

Wesley Brouwer, had nog moeite zijn draai te vinden in wedstrijden aangezien het zijn eerste keer was. Ook Emin Mahdad verliepen de wedstrijden in tegenstelling tot de voorgaande deelname wat minder maar kon toch door zijn goede inzet een oorkonde in ontvangst nemen.

Laurens Buyserd werd zijn continue aanvalspatroon beloond met een aantal mooi gewonnen wedstrijden. Daan Kalverboer wist nu goed met zijn overname te scoren wat in de voorgaande deelname net niet lukte.

Mabel Spanje wist niet tot scoren te komen ondanks haar inzet. Mick Lubben die al een offerworp beheerste voerde deze met succes uit maar kreeg helaas hier geen punten voor aangezien deze technieken tot 12 jaar nog niet mogen worden toegepast in wedstrijden. Een leermomentje dus.

Milas Kop wist 2 wedstrijden van drie te winnen wat goed was voor een oorkonde van 200 punten. Ton van Hunnik schrok van een blessure die zijn tegenstander opliep maar wist toch goed zijn hoofd bij de wedstrijden te houden en won 3 van de vier wedstrijden. Sven viel continue aan maar werd helaas een paar maal overgenomen maar had voldoende punten bij elkaar gewonnen voor oorkonde van 50 punten.

Verder heeft trainer Hans Brander afspraken gemaakt met de trainer van judovereniging Culemborg om met de wedstrijdjudoka’s weer eens bij elkaar op bezoek te komen wat in het verleden ook regelmatig heeft plaatsgevonden.

Een aantal judoka’s mochten door hun opgebouwd totaal een oorkonde in ontvangst nemen:

Oorkonde 50 punten

  • Tim van der Oever
  • Sven Overbeeke

Oorkonde 100 punten

  • Emin Mahdad

Oorkonde 150 punten

  • Daan Kalverboer

Oorkonde 200 punten

  • Milas Kop