Goud op Groot Houten voor Lynn!

Afgelopen zaterdag en zondag vond het Groot Houten toernooi plaats in, je raad het al, Houten. Van Judo Vianen deden Lars, Lynn en Ruben mee. Alle drie op een ander moment, dus we waren het hele toernooi aanwezig met verschillende begeleiders. Bedankt Wiljan, Tako en Sandra!

De mannen in hun nieuwe categorie

Lars was als eerste aan de beurt, voor hem het eerste toernooi in de -12, wat toch wel terug te zien was in de zenuwen die hij had. Zijn vader begeleidde hem en wist hem op te peppen zodat Lars

Hij moest vier partijen spelen, waarvan hij er één wist te winnen met een hele mooie ko-soto-gari waarbij de tegenstander vol op de rug viel. De laatste twee partijen waren zwaar voor Lars en kon hij helaas niet tot scoren komen.

Voor het eerste toernooi in deze categorie heeft Lars het heel netjes gedaan 💪.

Ruben moest op zondag aantreden, voor hem in de -18. Ruben kon veel en lang spelen, in zijn eerste partij kon hij mooi ontsnappen uit een juji-gatame (armklem), de mannen gingen redelijk gelijk op en de pot moest verlengd worden met een Golden Score waar hij helaas een punt tegen kreeg.

Tijdens zijn tweede partij was Ruben actiever en probeerde zelfs een overname te plaatsen welke net niet lekker lukte en hij een score tegen kreeg, iets later wist zijn tegenstander hem op de rug te krijgen en was deze partij voorbij. De derde partij zag meer actie in ne-waza en werd daar ook beslist, helaas in het nadeel van Ruben. De laatste pot voor Ruben was een slopende, ook deze partij moest door in de Golden Score waar een actie van Ruben werd overgenomen.

Al met al heeft Ruben heel veel tijd op de mat doorgebracht en is daarmee een bak aan ervaring rijker.

Goud voor Lynn!

Lynn was zaterdagmiddag aan de beurt, helaas was coach Coen ziek, dus nam Sandra het van hem over. Lynn had weinig zenuwen, althans, zo kwam ze over. Na een aantal dagen ziek te zijn geweest had ze zelf weinig verwachtingen van het toernooi. Al wilde ze wel alles geven. Haar eerste partij was tegen een trainingsmaatje van haar, welke ze op de grond in een omloop verwurging wist vast te zetten wat resulteerde in de eerste winstpartij.

Haar tweede partij was tegen een judoka waar ze al vaker tegenover heeft gestaan op andere toernooien. Lynn wist de overhand te pakken en scoorde met een mooie drop-seoi-nage een volle ippon! Haar eerste directe winst vanuit een worp. Dit had ze zelf niet helemaal in de gaten, dus haar verbazing was des te groter.

Nu had Lynn nog één partij te gaan, tegen een judoka waar ze nog niet eerder tegen had gespeeld. Nu begonnen de zenuwen toch een beetje op te spelen, want als ze deze zou winnen was ze kampioen en je merkte dat ze dat wel wilde. De partij begon sterk, Lynn liet hetzelfde spel zien als in haar vorige twee partijen door veel druk te zetten. Ze besloot haar eerste partij te herhalen en ook deze judoka in een omloop verwurging vast te zetten voor de winst. Hiermee heeft Lynn haar eerste gouden medaille gewonnen op een judo toernooi! Gefeliciteerd!