Het Sint Randori Toernooi

Dit jaar was de tweede keer dat we het Sint Randori Toernooi in nieuwe stijl organiseerden! Het Sinterklaas toernooi is voor al onze leden toegankelijk, met al een paar maanden judo ervaring kan je meedoen, ook de allerjongsten van 4 jaar doen mee.

Mocht jij ook leuke foto’s hebben van het toernooi welke in ons online album mogen, dan kan je die mailen naar webmaster@judovianen.nl

Randori toernooi

Het toernooi gaat volgens de regels van het randori principe, geen scheidsrechters maar waarnemers en de judoka’s bepalen grotendeels zelf wie de partij heeft gewonnen. De judoka’s gaan twee minuten doorlopende tijd de strijd met elkaar aan op de mat. Dit gebeurt vanaf de staande positie, behalve voor de allerjongsten, zij judoën enkel vanaf de knieën.

Dit type toernooi is er om elke judoka al ervaring op te laten doen met wedstrijden in een georganiseerde omgeving, maar zonder prestatiedruk en zonder verloren tijd wanneer ze een ippon tegen krijgen en eigenlijk de wedstrijd zouden moeten stoppen. Het voelt als een partijtje judo in de eigen les, maar dan wat officiëler. Een mooie opstap naar onze eigen grotere toernooien, om daarna zonder problemen door te stromen naar het instaptoernooi.

Hooggeëerd bezoek

Nog voordat de wedstrijden konden beginnen stond daar Sinterklaas in de dojo! De Goedheiligman was mooi op tijd dit jaar, samen met 3 Pieten kwam hij ons al vrij vroeg met een bezoek verblijden. Diverse judoka’s lieten de Sint mooi judo zien en verdienden zo een heerlijke versnapering! Er werd geworpen, houdgrepen vastgehouden, gerold en gevallen.

Totdat de Sint zijn staf kwijt was! De pieten hadden niet op staan letten en nu was deze weg! Dat werd zoeken geblazen! Gelukkig vonden de judoka’s de staf snel terug en kon de Sint weer rustig verder. Maar nu had de Sint een opdracht voor de judoka’s! Ze moesten opnieuw op zoek, maar niet naar de staf (gelukkig) maar naar letters. Op een aantal plekken in de dojo waren letters verstopt, aan de judoka’s de taak deze te vinden! Nadat er gevoeld werd aan de pakjes die in de dojo stonden waren de letters vlug terecht. Nu kon het uitdelen van de cadeautjes beginnen! En dat allemaal nog voordat er ook maar één wedstrijd gespeeld was.

Mooie partijen

Toen de Sint eenmaal was vertrokken kon het echte judo-werk beginnen! Vier partijen verdeeld over twee matten werd er om punten gestreden, het zelf bepalen wie er had gewonnen was soms een uitdaging voor de judoka’s, maar veelal hadden ze het bij het goede eind. Aan het eind van de ochtend werden de oorkondes uitgereikt aan de judoka’s die genoeg punten hadden verzameld.