Knokken op Utrechts & Ijsselsteins Judo toernooi

Utrechts judo toernooi

Juan mocht als eerste deelnemer van Judo Vianen beginnen op het Utrechts Judotoernooi op afgelopen zondag 13 november. Vol zelfvertrouwen kwam hij de mat op om zijn eerste wedstrijd te spelen. Zijn zelfvertrouwen resulteerde al snel in een mooie worp waar een yuko (5 punten) voor werd gegeven. Dit was helaas niet genoeg, na een yuko en een wazari (7 punten) tegen verloor hij de partij. Na wat tips en opmerkingen ging hij zijn tweede wedstrijd in en won deze met een ippon (10 punten) door bij het eerste contact met de tegenstander gelijk een prachtige heupworp te maken. De derde en vierde wedstrijd verliepen ongeveer zoals de eerste: hij hield goed stand, scoorde tussentijd een yuko, maar verloor uiteindelijk op kracht.

Vervolgens waren Sam en Yinthe aan de beurt. Sam begon ijzersterk en won zijn eerste wedstrijd met een wazari. Zijn volgende partij verloor hij helaas. Zijn eerste partije kostte zoveel energie dat zijn volgende partijen nog zwaarder aanvoelden. Helaas verloor hij zijn laatste twee wedstrijden. Yinthe verloor haar eerste wedstrijd nadat een overname niet goed lukte. Bij haar tweede wedstrijd herpakte ze zich en maakte ze een prachtovername die gevolg werd door een houdgreep. Haar derde tegenstander bleek onverslaanbaar, maar haar vierde tegenstander was dit niet waardoor Yinthe opnieuw met een ippon won. Bij de puntentelling bleek dat zij en 2 andere meiden alle drie 20 punten verdiend hadden waarna twee herkansingen volgde. Yinthe verloor deze helaas, één keer op beslissing van de scheidsrechter en één keer door een houdgreep.

De laatste judoka van de dag was Lars. In zijn partijen trof Lars een oud klasgenoot wat ervoor zorgde dat hij nog meer zin had in de wedstrijden. Helaas had hij een pech dag. De wedstrijd ging niet helemaal vlekkeloos Lars kwam bij de EHBO terecht met een gekneusde neus. Alsof dat niet genoeg was ging het in de volgende wedstrijd mis en hield hij ook nog een flinke blauwe plek op zijn scheenbeen over. Ook de scheidsrechter zag dat Lars alles uit de kast haalde, maar het mocht niet baten. Alle judoka’s waar Lars tegen moest spelen waren meer ervaren waardoor hij 3 partijen met ippon heeft verloren.

Al met al een zware en sportieve judo-dag.

IJsselsteins judo toernooi

Afgelopen zondag 20 november werd het jaarlijkse IJsselsteins Judo toernooi weer georganiseerd. Dit toernooi heeft een hoger niveau en er wordt gespeeld met een afval systeem en geen poule systeem.

In de eerste wedstrijd was Sam aan de beurt. Het toernooi trekt veel judoka’s met hogere banden, Sam liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Zijn tegenstander zette een worp in waarna Sam deze goed wist over te nemen. De worp was helaas geen ippon maar Sam ging goed door en pakte snel een houdgreep waarmee hij de partij won. Yinthe haar eerste partij was direct tegen een groende band van Top Judo Utrecht. Ook Yinthe liet zich niet van de wijs brengen en bleef knokken en probeerde de tegenstander uit balans te halen en over te nemen. De wedstrijd werd uiteindelijk in haar nadeel beslist met 1 punt.

De tweede partij van Sam moest hij weer alles uit de kast halen. Na een paar mooie acties van Sam wist helaas zijn tegenstander een worp te maken. Hierdoor verloor Sam helaas met een ippon, waarna hij voor de 3e plaats moest gaan spelen. In de tweede partij van Yinthe ging het er niet rustiger aan toe, in tegendeel zelfs. In deze partij ging Yinthe er helemaal voor wat er voor zorgde dat haar tegenstander erg vermoeid raakte. Haar tegenstander kreeg ook nog een strafpuntje. Helaas maakte die zelfde tegenstander een wazari en daarna nog een ippon waardoor Yinthe deze partij verloor.

Omdat Sam zijn eerste partij heeft gewonnen mocht hij doorspelen voor de 3e plaats. Het niveau in deze partij was net zo hoog als de rest van de dag. Ondanks dat Sam alles uit de kast haalde lukte het niet om een punt te scoren. Door een worp van zijn tegenstander raakte hij helaas geblesseerd waardoor hij niet verder kon spelen.

Winnende houdgreep Sam
Winnende houdgreep Sam