Instaptoernooi -12 Wijk bij Duurstede

Vandaag waren drie van onze judoka’s op het Instaptoernooi in Wijk bij Duurstede.

Aan het begin van de middag kwamen Dani Pouw en Caithlyn Remkes als eerst de mat op. Beiden in een poule van 4 judoka’s en voor beiden de eerste keer op een instaptoernooi.

Voor Dani is het wennen om op hoger niveau wedstrijden te maken, hoewel het aan zijn inzet niet lag! Hij was telkens de eerste die aanviel in de partijen. De eerste partij duurde het langst en had Dani bijna een punt met een houdgreep. Helaas kwam zijn tegenstander uit de houdgreep, en wist Dani tot twee keer toe te werpen. De partij werd verloren met twee waza-ari (=ippon en einde wedstrijd). Bij de andere twee partijen kwam Dani tegenover meer ervaren judoka’s die hem beiden met ippon wierpen. Dani was even teleurgesteld, maar inmiddels trots dat hij is geweest (net als wij natuurlijk).

Caithlyn zat een gewichtsklasse hoger en had daarmee 1 tegenstander die een kop groter was dan zij. Maar geen van haar tegenstanders maakte haar bang. Ze bleef actief aanvallen en wist 2 van de 3 partijen te winnen. De eerste met twee waza-ari en de laatste met yuko. Haar favoriete worp was duidelijk de o-soto-gari (beenworp). De middelste wedstrijd verloor ze door een snelle worp van haar tegenstander die direct met ippon won. Caithlyn was erg trots op haar prestatie van vandaag en dat is zeker terecht!

In de middag was het de beurt aan Juan Pouw, hij ging voor de derde keer naar het instaptoernooi en heeft er altijd heel veel zin in. Ook hij zat in een poule van 4 judoka’s en wist alle partijen te winnen. Eén wedstrijd winst door scheidsrechtersbeslissing en de andere twee partijen door ippon. Waarbij hij zijn laatste wedstrijd met een mooi o-goshi (heupworp) binnen haalde. Na drie deelnames heeft Juan zijn 100-punten diploma in ontvangst mogen nemen, een knappe prestatie!

De foto’s zijn hier te bekijken. We hopen na de zomervakantie met een grotere groep judoka’s richting de instaptoernooien te kunnen gaan, als je interesse hebt kan je dit aangeven bij je trainer/trainster en zij kunnen aangeven of je het niveau hebt om deel te kunnen nemen.