Goede inzet op instaptoernooi 17 december

Op zaterdag 17 december hadden we een goed bezet instaptoernooi, 14 judoka’s deden deze keer mee. Alle judoka’s toonde zeer veel inzet en veel initiatief, dit resulteerde in wisselende en pittige partijen. Goed gedaan allen!

In de eerste groep waren Ruben Grijpma, Sven Jansen, Dani Pouw, Caithlyn Remkes en Stan van der Rijst aan de beurt.

Ruben had een goede dag vandaag, van de vier partijen wist hij er drie te winnen met ippon door op de grond zijn tegenstanders in een houdgreep te pakken. Hij toont veel initiatief en dat zorgt voor dynamische partijen. Zijn laatste partij gaf Ruben wederom veel inzet, maar door een yuko tegen werd alleen deze partij verloren.

Sven nam in elk van zijn wedstrijdjes veel initiatief, hoewel hij twee partijen verloor door een worp en een door een houdgreep, heeft hij de andere twee partijen weten te winnen door een vol punt (ippon) te scoren met een worp.

Dani zijn eerste partij was vrij passief van beide kanten, echter toonde Dani meer initiatief waardoor hij won. Dit wist hij door te zetten en won nog één partij. De andere twee wedstrijdjes werden door een worp en beslissing verloren.

Caithlyn heeft ondanks de lichte zenuwen hele goede wedstrijden gedraaid. Ze toonde genoeg initiatief en kwam vaak tot het maken van een worp. Helaas was dit deze keer nét niet genoeg om een partij te kunnen winnen.

Stan zat met zijn poule in een andere zaal dan de andere judoka’s. Hij heeft één partij met ippon gewonnen, twee op beslissing verloren en één verloren met yuko. Stan toonde veel inzet en liet zich niet van de wijs brengen.

In de tweede groep waren Len Heijkamp, Sarah Poort en Tom van Wijk aan de beurt.

Len zijn eerste partij verloor hij, omdat zijn worp werd overgenomen, toch liet hij zich niet gek maken en won de volgende drie partijen. Twee keer na een worp direct een houdgreep vast voor winst én één partij winst door een volle ippon met een worp.

Sarah had niet haar dag, ze zat helaas in een poule met op kracht vechtende judoka’s. Grote delen wist ze op techniek bij te blijven en toonde goede inzet, maar verloor helaas al haar wedstrijden.

Tom had tevens een zware poule met judoka’s die op kracht judoën. Helaas heeft hij alle vier de partijen verloren waarna hij in de tweede partij nog een blessure opliep na een harde val.

De derde groep had Thijmen Fortuyn en Tara van ’t Slot op de mat.

Thijmen was zeer fanatiek aan het judoën en wist, ondanks drie verloren wedstrijdjes, in zijn laatste partij zelfs even te zwaaien naar het publiek. Waarna hij de partij direct won met een worp.

Tara had tevens een zware poule met allemaal judoka’s met een gele band. Ze probeerde veel heupworpen, maar kwam er soms op kracht niet door. Tara wist één partij te winnen met een huis van een houdgreep. De andere wedstrijden waren dynamisch, waarbij ze veel worpen probeerde te maken en met sommige zelfs wat punten binnen wist te halen, maar soms was dit nét niet genoeg voor winst. Ze heeft keihard gewerkt en bleef er positief in staan.

De laatste groep van deze dag was voor Bernd van Herpen, Tim van ’t Slot en Guus Snippenberg.

Bernd wist al zijn partijen te winnen vandaag, Bernd toont veel initiatief en blijft aanvallend maar bedacht judoën. Zijn eerste partij wint hij met yuko, de tweede met een klapper van een schouderworp die direct ippon waard was. Zijn derde partij won hij binnen 10 seconden met een worp en de laatste partij was een pittige wedstrijd die hij won met een waza-ari.

Tim heeft al zijn partijen gewonnen, de eerste op beslissing, de tweede scoorde hij een ippon en de laatste partij won hij met een waza-ari. Tim is zeer aanvallend en toont zeer veel initatief, dat uitte zich in een geslaagde dag voor hem.

Guus zat in een poule met allemaal gele banden met oranje of groene slippen. Hij liet zich niet afleiden en bood dapper weerstand. Hij kwam zelf weinig aan aanvallen toe. Na twee verloren partijen bleef Guus lachen en had er nog steeds heel veel zin in, dat was goed te zien in de laatste partij, ondanks flink coachen bij de andere partij bleef Guus rustig en judoot zijn partij helemaal uit. De scheidsrechter moest uiteindelijk de partij beslissen en Guus won op inzet.

De volgende oorkondes zijn dit toernooi behaald:

50 punten

  • Dani Pouw
  • Ruben Grijpma
  • Caithlyn Remkes
  • Sven Jansen
  • Bernd van Herpen

100 punten

  • Tim van ’t Slot

Alle foto’s (en video) zijn hier te bekijken

Wanneer er foto’s en/of video’s zijn gemaakt die in het online album mogen komen, kan je die altijd mailen naar Sandra Bax (sbax@judovianen.nl).