Instaptoernooi Culemborg

Zaterdag 28 april was het weer tijd voor het instaptoernooi. Dit keer gehouden in Culemborg. Ondanks de vakantie was er toch nog een goede opkomst. Vanuit Judo Vianen deden er 7 judoka’s mee verdeeld over 3 tijdsblokken.

In het eerste blok mochten Stef van Vliet en Liam ’t Lam aantreden. Liam had een zware pool geloot met geduchte tegenstanders. Ondanks de geduchte tegenstanders won hij toch nog zijn laatste partij, heel goed gedaan Liam! Stef begon gelijk goed door zijn eerste partij te winnen met Ippon en een wazari. De smaak had hij te pakken want de volgende twee partijen won hij ook, de laatste verloor hij net. Beide judoka’s lieten mooi judo zien met zelfs voor Liam een oorkonde voor 50 punten bij het uitreiken van de vaantjes.

Hierna was het tijd voor Caithlyn, Stan en Ruben. Ruben en Caithlyn zaten bij elkaar in een pool van 3 waardoor ze 2x tegen elke tegenstander moesten judoën. Caithlyn begon goed en haar inzet werd beloond met winst. Hierna moest ze tegen Ruben, een bekende voor haar van de donderdag en zaterdag training. Dit resulteerde in een leuke wedstrijd welke door Ruben werd gewonnen. Ruben won daarna ook zijn volgende partijen en scoorde de volle 50 punten van de dag. Caithlyn deed het super verder, veel variëren en kon weer van haar tegenstander winnen. Haar laatste partij (weer) tegen Ruben was mooi partij met winst voor Ruben.

Ondertussen was Stan op een andere mat ook goed bezig. Zijn eerste partij won hij maar helaas kwam hij in zijn tweede partij in een vervelende houtgreep terecht. Dit maakte best indruk en had even tijd nodig om te worden verwerkt. De 3e partij verloor hij maar hij herpakte zich goed door de 4e partij er een gelijkspel uit te halen, super gedaan Stan! Bij het uitreiken van de vaantje mocht Ruben nog een oorkonde voor 250 punten in ontvangst nemen, op naar de 300 punten Ruben!

Als laatste mochten Koen en Thijmen aan de slag. Beide zaten ook bij elkaar in de pool. Voor Koen was het zijn eerste instaptoernooi maar niets te merken van zenuwen. Beide heren hebben mooi judo laten zien waarbij de partij die ze tegen elkaar moesten spelen een mooie spannende partij was waarbij Koen eerst voor kwam te staan, maar uit eindelijk maakte Thijmen toch de scores goed in zijn voordeel en won. Bij het uitreiken van de vaantjes kreeg Thijmen nog een oorkonde voor 150 punten.

Samengevat een hele mooi middag met mooi judo wat onze judoka’s hebben laten zien, top gedaan allemaal!