Instaptoernooi Culemborg 5 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober deed judo Vianen mee aan het JBN instaptoernooi in Culemborg.

In de eerste groep deed Jasper voor het eerst mee met wedstrijden buiten de vereniging. Ondanks dat hij het spannend vond, speelde hij sterke partijen. Helaas hadden zijn tegenstanders al eerder wedstrijden gedaan en verraste hem waardoor hij al zijn partijen verloor. Maar ondanks dat heeft hij het prima naar zijn zin gehad.

In de tweede groep waren Stef en Stan aan de beurt. Stef liet mooie technieken zien waarbij hij goed reageerde op zijn tegenstander en zo een aantal mooie overnames maakte, dat zien we graag! Stan maakte ook een aantal mooie technieken en wist ook een aantal partijen te winnen. Stan behaalde vandaag zijn 50 punten oorkonde.

In de derde groep waren Ruben, Stan en Etienne aan de beurt. Etienne liet mooie wedstrijden zien en wist een paar mooie punten te scoren. Ruben wist dat hij vandaag de 300 punten ging bereiken en dus zijn laatste instaptoernooi van alles ging uitproberen. Om nog 1 keer van zich te laten horen liet hij een aantal mooie worpen maar bovenal creatieve kanteltechnieken zien. Een aantal judoka’s en coaches was duidelijk verrast over deze techniek (vraag maar in de les wat hij deed, hij laat het graag zien ­čśë ) Stan behaalde zijn 250 punten oorkonde vandaag en Ruben zijn 300 punten oorkonde m├ęt bokaal wat betekent dat hij klaar is met het instaptoernooi, aangezien dat het maximaal te behalen aantal punten is.

De vierde en laatste groep had 1 deelnemer, Juan. Aan het begin van de partijen van Juan viel het de scheidsrechter op dat Juan z’n pak was gekrompen of dat Juan zijn armen langer waren geworden, de mouwen waren aan de korte kant. Gelukkig kon het judopak nog n├ęt door de keuring komen en mocht hij doorspelen met de wedstrijden. Juan liet een aantal mooie worpen zien en wist een aantal partijen te winnen. Juan ging met een 250 punten oorkonde naar huis.