Instaptoernooi met driemaal debuut

2015-11-07 14.23.30

Zaterdagmiddag 7 november, voor drie van onze judoka’s het debuut op een instaptoernooi: Juan Pouw, Roos Spitse en Tim van ’t Slot.

Bij het instaptoernooi draait het volledig om punten verzamelen, net als bij onze eigen Randori wedstrijden. Bij elke deelname aan een toernooi ontvangt de judoka 10 punten, de rest van de punten komen uit de wedstrijden die zij spelen. Per 50 punten ontvangen de deelnemers een oorkonde, waarbij je maximaal 250 punten kunt verzamelen.

Juan was de enige in zijn leeftijdscategorie en trapte onze middag af om 14.00u. Voor hem was het de eerste keer op een instaptoernooi, maar hij leek geen last te hebben van zenuwen. Sterker nog, hij kon niet wachten om te gaan judoën!

Van de vier wedstrijdjes die hij moest spelen, won hij er drie met twee schitterende worpen en een houdgreep. Hiermee heeft hij 40 punten verdiend. De volgende keer als Juan meedoet aan een instaptoernooi heeft hij zijn eerste oorkonde (50 punten) al te pakken.

2015-11-07 15.18.19Om 16.00u kwamen vijf judoka’s in actie: Lars Lammen, Sam Pijper, Yinthe Plum, Tim van ’t Slot en Roos Spitse.

Lars heeft twee van de vier partijen op zijn naam gezet met een mooie heupworp (o-goshi) één van de sterkste worpen uit zijn arsenaal. Hij heeft de oorkonde voor 100 punten weten te bemachtigen, hij heeft nu 116 punten in totaal. Yinthe wist alle vier haar partijen te winnen, drie daarvan met een houdgreep. Yinthe kreeg door deze dag haar oranje oorkonde voor 100 punten en heeft nu 127 punten verzameld.

Roos was ingedeeld in een poule met judoka’s die allen veel ervaring hadden met wedstrijden, helaas voor Roos kon zij hierdoor geen punten scoren, wel heeft ze 10 punten gekregen voor haar deelname. Roos heeft wel veel geleerd van deze wedstrijden en kan dit in de volgende wedstrijden gaan gebruiken.

Tim van ’t Slot had een goede middag, twee van de drie partijen won hij, waarvan de laatste met een huis van een houdgreep. Zijn tegenstander kon met geen mogelijkheid hier uitkomen. Tim werd aangemoedigd door zijn vader en zusje. Zijn zusje judoot ook en wil de volgende keer graag meedoen aan het instaptoernooi!

Voor Sam Pijper was het de laatste keer dat hij mee kon doen aan een instaptoernooi, Sam heeft de 250 punten grens weten te bereiken! Dit betekent een bruine oorkonde en een trofee, gefeliciteerd!

Sam Pijper 250 punten