Instaptoernooi Oktober 2017

instaptoernooi-oktober-2017

Zaterdag 21 oktober kwamen 13 judoka’s van Judo Vianen in actie op het Instaptoernooi in Vianen. In de eerste groep hebben Liam en Stef hun aller eerste instap-wedstrijdjes gedraaid. Voor beiden erg spannend, maar ondanks de spanning hebben zij goed en actief judo laten zien en daarmee de eerste punten verdiend.

In de tweede groep waren Damian, David, Ruben en Stan aan de beurt. Alle vier hebben zij goed aangevallen en daarmee ook nog punten weten te scoren. Voor David resulteerden een aantal houdgrepen uiteindelijk in een 100 punten oorkonde.Ruben werd door een overname hard op de mat gegooid maar wist zich goed te herpakken en speelde zijn wedstrijden allemaal uit. Hij heeft inmiddels met zijn wedstrijden een 150 punten oorkonde verdiend.

De laatste en grootste groep was voor Tom, Guus, Juan, Lars, Tara, Roy en Thijmen. Juan en Guus zaten samen in een poule, in een onderlinge wedstrijd ging het er hard aan toe, maar wist Juan Guus met een klapper van een worp te werpen en de partij te winnen. Juan heeft hiermee vandaag zijn 200 punten oorkonde verdient. Tom liet goed zien dat hij een uurtje later is gaan trainen, met de extra training wist hij een aantal partijen te winnen en behaalde hiermee ook nog een 100 punten oorkonde. Lars had een aantal sterke tegenstanders, dit weerhield hem er niet van om mooi judo te laten zien en zo een 50 punten oorkonde te verdienen.

Net als de voorgaande instaptoernooien in Vianen was er ook dit keer na alle wedstrijden een lekker peertje voor de judoka’s van De Viaanse Groentehal Baars.