Instaptoernooi Vianen

Afgelopen zaterdag hebben we weer een geslaagd instaptoernooi georganiseerd. Over de hele dag hebben we prachtige partijen judo gezien, mooie worpen, combinaties en prachtige houdgrepen.

Deze keer stonden ook de nieuwe wedstrijd regels op het programma, dat was wel even wennen voor iedereen. Een van de grootste wijzigingen is toch wel dat een wedstrijd pas klaar is als er 2 ippons gescoord zijn. Daarnaast is er een oude regel terug, twee waza-ari is een ippon en wat nieuw is, is dat de judoka een witte band moeten dragen. Door deze nieuwe regels zien we meer judo en duren partijtjes langer. Dat betekent meer ervaring opdoen en meer kunnen judoën!

Onze eerste 2 judoka’s waren Liam en Stef, zij deden mee in de tweede groep van de dag. In de eerste groep hadden wij dit keer geen judoka’s. Zowel Liam als Stef hebben mooie technieken gebruikt. Stef liet goed zien dat hij bezig blijft in zijn partijen en niet stopt, hij volgt goed op naar de grond en laat z’n tegenstanders niet los.

In de laatste groep deden de meeste van onze judoka’s mee, in totaal 10: Finn, Ruben, Len, Simon, Fleur, Caithlyn, David, Stan, Tara en Damian. Zowel Simon als Finn deden voor de eerste keer mee, buiten dat het spannend was lieten ze goed judo zien! Ruben wist net als David op de grond punten te scoren door de tegenstanders te kantelen en in een houdgreep te pakken. Damian had zijn dag, hij wist een paar prachtige schouderworpen te maken die hij direct met een houdgreep kon opvolgen.

Jullie hebben het goed gedaan!

De volgende oorkondes zijn behaald:
Stef 50 punten
Fleur 50 punten
Caithlyn 100 punten
Stan 200 punten