Jeroen van Hunnik 3de op ne-waza toernooi

Afgelopen zaterdag werd er in Sporthal Triade weer het ne-waza (judo)toernooi gehouden waar Judo Vianen altijd aan deelneemt. Tijdens het ne-waza toernooi begint men staande maar zijn de deelnemers eenmaal op de grond dan wordt alleen daar verder gespeeld. De deelnemers moeten in tegenstelling in een reguliere judowedstrijd op de grond blijven aanvallen om een straf te voorkomen. Het ne-waza judo is enorm intensief en confronterend.

IMG-20141213-WA0001IMG-20141213-WA0004IMG-20141213-WA0003

(foto 1 Jeroen met z,n bronzen medaille, foto 2 met Roan Visser en Ton van Hunnik , foto 3 Jeroen geheel rechts op het podium)

Judo Vianen had een vijftal judoka’s meegenomen naar Ermelo. Jeroen van Hunnik beet het spits af. De week ervoor had Jeroen normale judowedstrijden gespeeld en die verliepen niet naar verwachting voor hem. Deze keer startte Jeroen zeer gedreven en nam z’n tegenstander in het begin staande direct al over wat hem een ippon opleverende. Daarna probeerde Jeroen nog houdgreep aan te zetten maar dat ging niet. In het ne-waza gaat de wedstrijd gewoon door in tegenstelling tot een normale judowedstrijd. In de tweede wedstrijd lukte het Jeroen door de verdediging van de tegenstander te breken en kon tot twee keer toe een houdgreep aanzetten. Dit leverende hem twee ippons op. In de derde wedstrijd viel de tegenstander aan met een beenworp. Jeroen wist zich bliksemsnel te verplaatsen en nam deze aanval met dezelfde beenworp over. Weer ippon. In de derde wedstrijd wist Jeroen niet tot scoren te komen en verloor op een scheidsrechtersbeslissing.

In zijn laatste wedstrijd was het een aaneenschakeling van aanvallen. Jeroen kreeg het voorn  elkaar uiteindelijk met een houdgreep te winnen. Hij mocht terugkijken op een geslaagd toernooi. De andere vier judoka’s wisten vele wedstrijden te winnen maar dit was niet voldoende voor een podiumplaats.Toch keerden zij met grote dosis ervaring en motivatie huiswaarts.

Judo Vianen is van plan om binnen afzienbare tijd ook een ne-waza toernooi kleinschalig te organiseren.