Judo Vianen behaalt medailles op ne-waza toernooi

Op zaterdag  13 februari werd er in de sportschool van budo grootheid Edgar Kruyning, Budo Academy Physical, weer een judo ne-waza toernooi georganiseerd. In vergelijking tot een normale judowedstrijd spelen deze wedstrijden zich grotendeels op de grond af. Momenteel is het grondgevecht in de vechtsport wereld enorm populair   Grondvormen zoals Braziliaans jiujitsu zijn zeer populair en effectief. Judo Vianen had weer 5 ervaren judoka’s naar dit toernooi gestuurd. Judo Vianen besteed veel aandacht aan het grondgevecht waaronder delen van het Braziliaans jujitsu.

IMG-20160213-WA0004

Voor Yinthe Plum was het haar eerste wedstrijd met de regels van het judo ne-waza. Hoewel ze in het begin wat zenuwachtig was scoorde ze achter elkaar met houdgrepen en een mooie beenworp. Toen ze tegen haar clubmaatje Jeroen van Hunnik moest bleek deze toch te sterk voor haar, maar ze was zeer tevreden met een mooie tweede plaats.

Sam Pijper viel zijn eerste wedstrijd nogal zwaar ondanks zijn ervaring. Toch wist in het verdere verloop van de wedstrijden mooie positiewisselingen te laten zien . Ook de goed getrainde verwurgingen kwamen goed uit de verf. Tevens wist hij zich vanuit een achterstand van een houdgreep zich weer terug te knokken wat uiteindelijk beloond werd met een zilver plak.

Jeroen van  Hunnik scoorde direct al met beenworp en vervolgde direct met een kanteltechniek naar een houdgreep.  Het patroon van continue aanvallen had zeker z’n uitwerking en scoorde regelmatig met een houdgreep. Hierdoor kwam Jeroen niet eenmaal op achterstand en verdiende  daarmee de eerste plek.

Jeroen, Yinthe, Sam

Degene die een diversiteit aan skills liet zien was Ton van Hunnik. Tot tweemaal toe dwong hij z’n tegenstander af te tikken met een snel aangezette verwurging. Dit ging eenmaal zo snel dat de scheidsrechter dit niet had opgemerkt. De tegenstander gaf sportief direct aan dat hij had afgetikt. Toch kwam ook Ton een keer in een houdgreep terecht maar wist zich door zijn souplesse hier prima uit te bevrijden. Het kon ook niet anders dat Ton al zijn wedstrijden won en ontving de gouden plak.

20160213_113846

Nick Brouwer was als laatste aan de beurt waarbij de regels van het Braziliaans jujitsu systeem werden gehanteerd waarbij er meer mogelijk is in het gevecht. Voor Nick was het in het begin even wennen maar stond goed zijn mannetje. Helaas wist hij niet tot scoren te komen. In de laatste wedstrijd herpakte Nick zich en wist in een prima positie te komen waardoor hij bliksemsnel een armklem wist aan te zetten waardoor de tegenstander verloor met submission (aftikken). Helaas was dit niet voldoende voor een medaille maar was tevreden met de nieuw opgedane ervaring.

20160213_130906