Oorkondes op het instaptoernooi

Zaterdagmiddag 16 januari  namen 4 judoka’s van Judo Vianen deel aan het instaptoernooi  in Culemborg .In de eerste groep startte als eerste Tara van ’t Slot. Voor Tara was het de eerste keer dat zij deelnam aan dit toernooi. De eerste paar wedstrijden waren nog wat onwennig maar de derde wedstrijd speelde ze zeer fanatiek net als haar laatste wedstrijd. Alleen haar laatste wedstrijd wist ze te winnen, toch was ze tevreden met haar inzet en nieuwe ervaring.

Ook Juan Pauw begon goed met een flitsende ippon waar de jurytafel ook zeer van onder indruk was. In de volgende wedstrijd lukte het hem niet om te scoren met een schouderworp waarmee hij in de vorige wedstrijd wel wist te scoren. Maar met een beenworp lukte het hem wel om weer met een ippon te scoren . De laatste wedstrijd was een tandje te zwaar en verloor hij met een houdgreep. Toch was Juan tevreden met het resultaat. Een oorkonde van 50 punten was zeer verdient.

20160116_154106
Aanval van Juan

Yinthe Plum en Tim van ’t Slot waren vervolgens aan de beurt. Yinthe had al enige ervaring. Voor Tim was het de tweede keer dat hij deelnam aan dit toernooi. Yinthe scoorde direct al binnen 10 seconden met een overname, ippon. Tim moest even inkomen en het lukte niet om uit een houdgreep te blijven en verloor . Yinthe  vervolgde haar succes door in de tweede wedstrijd met een mooie beenworp te scoren.

Haar succes wist ze vast te houden en met genoeg zelfvertrouwen won ze haar derde wedstrijd met een houdgreep. Ook Tim deed hetzelfde met een mooie zijwaartse houdgreep.

20160116_164353
Tim in actie

 20160116_171128.

20160116_171224
Yinthe ontvang haar oorkonde

Zijn gevoel voor succes wist Tim vast te houden en ook zijn laatste partij won hij met een houdgreep. Yinthe kon een oorkonde van 150 punten  en Tim  een oorkonde van 50 punten in ontvangst nemen.