Oorkondes op Instaptoernooi Culemborg

Zaterdag 2 februari stonden Jasper, Stan, Liam en Stef in Culemborg, klaar om aan het instaptoernooi deel te nemen. Voor Stan, Liam en Stef is het inmiddels routine, maar voor Jasper was het de eerste keer op een instaptoernooi.

Jasper had drie partijen te spelen en had er ongelooflijk veel zin in. De eerste twee waren duidelijk partijen om te wennen aan het toernooi, in de eerste partij helaas een straf voor passiviteit, maar hij wist ook een wazari te scoren, hoewel de partij gelijk eindigde (beide een wazari) ging de beslissing naar de tegenstander.

In zijn tweede partij werd hij helaas overgenomen en verloor, maar Jasper groeide per partij in het toernooi en wist daardoor zijn derde partij te winnen met een wazari. We zijn benieuwd hoe hij het volgende toernooi gaat judoën!

Liam had er zin in en moest vier partijen judoën, twee verloren doordat hij werd overgenomen of werd verrast, de andere twee won hij beide met ippon! Liam is sterk in het judo op de grond en wist daar beide partijen af te ronden, na een worp met wazari, scoorde hij zijn tweede wazari met een houdgreep, ondanks dat de tegenstanders dat niet wilde wist Liam ze met leuke kanteltechnieken om te draaien en daarna niet meer los te laten. Liam pakte met deze partijen de oorkonde voor 100 punten.

Stef had een heel stabiel toernooi, drie partijen winst met ippon en één partij winst met wazari. Ondanks dat hij zich niet lekker voelde ging hij er wel voor, de eerste partij wist hij binnen 5 seconden al te beslissen met ippon. De partij daarna met twee wazari, in zijn derde partij door middel van overnames toch een wazari gescoord voor de winst en zijn laatste partij pakte hij ook het volle punt: ippon.

Stef is sterk in overnames en is altijd heel rustig op de mat, hij doet wat hij moet doen en dat is goed te zien in de scores. Met deze scores behaalde Stef zijn oorkonde voor 200 punten!

Stan begon het toernooi met 272 punten, als hij dit toernooi de 300 punten behaalt is hij klaar en kan hij niet meer deelnemen aan het instaptoernooi, een mooi doel om naartoe te werken! Stan begint zijn toernooi rustig en pakt de eerste partij op twee wazari. De partij daarna scoort Stan een wazari en is zeer stabiel aan het judoën, hij maakt weinig fouten.

Met deze punten op zak staat hij op 299 punten..! Nog één partij te gaan tegen een jongen waar hij nog geen enkele keer van had gewonnen. Stan verrast vervolgens iedereen en zichzelf door van deze jongen met ippon te winnen. Hiermee behaalde Stan zijn laatst benodigde punten en kon met een bokaal naar huis.