Brons op Open Beverwijkse Judotoernooi 2024

Zondag 9 Juni namen Lars, Lynn en Ruben deel aan het Open Beverwijkse Judotoernooi.

Lars kon direct in de ochtend aan de bak, de eerste partij was nog even wakker worden en eindigde binnen 15 seconden in een ippon tegen. In de tweede partij kreeg Lars de smaak te pakken en wist deze mooi te winnen. De derde partij ging heel lang gelijk op maar door een foutje kwam hij in een houdgreep terecht en kon hier niet uitkomen. Partij 4 daarentegen ging een stuk beter, deze wist Lars mooi te winnen waardoor hij toch mooi de 3e prijs heeft gewonnen. Gefeliciteerd Lars!

In de middag waren Lynn en Ruben aan de beurt. Ruben zat in een hele grote groep waardoor het afvalsysteem werd toegepast, hierdoor duurde het heel lang voor zijn eerste partij kon beginnen. Na een aantal mooie aanvallen van beide kanten verloor hij helaas de eerste partij. Na meer dan 45 minuten mocht hij zijn tweede partij spelen, hier ging het er heel gelijk aan toe; tot op het laatste moment kon de partij beide kanten op gaan. Na een zware strijd kwam Ruben in een verwurging terecht en moest afkloppen en verloor deze mooie partij.

Lynn speelde in hetzelfde tijdblok, in het poule systeem, met 6 dames in de groep zou ze 5 partijen spelen. De eerste wedstrijd wist ze te winnen met een worp waarbij ze goed door bleef sturen, haar tegenstander viel hierdoor op haar zij en de waza-ari naar Lynn ging. De volgende partijen waren zwaar, in de tweede partij kwam ze in een hele sterke houdgreep terecht.

De derde partij ging Lynn er vol tegenaan alleen kon ze haar partner niet geworpen krijgen, wedstrijd vier was daarentegen snel klaar door een overname waarbij ze op haar rug viel. De vijfde partij zullen we maar snel vergeten, hier kwam Lynn ongelukkig terecht en moest ze door de EHBO nagekeken worden en heeft ze dus niet uit kunnen spelen. Gelukkig viel de schade mee en stond ze de week erop weer gewoon op de mat.

Al met al een volle dag met veel goed judo, op naar het volgende toernooi!