Punten scoren bij het instaptoernooi

Punten scoren bij het instaptoernooi

Judo Vianen had een viertal judoka’s ingeschreven die zaterdag 15 november allevier voor het eerst deelnamen aan het instaptoernooi  in Sporthal Parijsch in Culemborg. Voordat ze voor het instaptoernooi werden uitgenodigd, hadden ze in de afgelopen periode eerst aan een aantal randoritoernooien binnen de eigen vereniging deelgenomen. Dat is binnen Judo Vianen een voorwaarde.
Zaterdagmiddag waren Edgar Ohanian en Timofey Iakovlev als eersten aan de beurt.

Edgar probeerde tijdens de wedstrijdjes wel af en toe het initiatief te nemen, maar helaas kwam er niet genoeg actie van zijn kant om een wedstrijd te winnen. De eerste verloor hij met ippon, de tweede met wazari en de derde met yuko. Zijn wedstrijdbegeleider zei hem dat hij de volgende partij misschien wel zou gaan winnen, omdat het steeds beter ging, maar helaas, hij verloor na een houdgreep. Nu waren zijn eerste en laatste tegenstander zeker een kop groter dan Edgar, dus dat maakte het ook lastig voor hem.

Bij Timofey verliep het wat beter. De eerste wedstrijd ging gelijk op en doordat Timofey meer aanviel, won hij met 1 punt. De tweede partij won hij met een yuko. Daarna verloor hij de derde (wazari) en vierde wedstrijd (2x wazari, dus ippon tegen). Timofey was niet gespannen en nam zeer regelmatig het initiatief. De scheidsrechter riep hem en de tegenstander op een gegeven moment even bij zich om te zeggen dat ze de ander wat dichter naar zich toe moesten trekken, omdat ze te veel met gestrekte armen aan het judoën waren.

Later in de middag kwamen Luca Middelkoop en Yinthe Plum aan de beurt.

Luca moest 3 wedstrijdjes spelen. Helaas verloor hij ze alle drie, waarvan 2 met ippon. Bij de tweede wedstrijd  bezeerde hij zich aan zijn schouder, maar gelukkig was het niet zo erg dat hij de derde niet kon spelen. Ondanks de verloren partijtjes nam Luca regelmatig het initiatief.

Met Yinthe ging het goed. Er zat maar 1 poule op haar mat, dus ze kwam om de haverklap aan de beurt. Een scheidsrechter vond dit niet zo goed geregeld en zei ook tegen Yinthe dat ze het gerust mocht zeggen als ze nog even wilde bijkomen, maar ze zei dat het allemaal wel goed ging.

Ze moest tegen 4 jongens spelen en de eerste 2 wedstrijdjes won ze met ippon, waarvan 1 via een houdgreep. De andere 2 wedstrijdjes verloor ze met ippon, waarvan ook 1 via een houdgreep.

Alle vier de judoka’s kunnen hun gescoorde punten opsparen totdat ze genoeg hebben voor een oorkonde. Bij elk vijftigtal ontvangt elke deelnemer een oorkonde. Op deze dag hadden ze nog niet genoeg gescoord voor een oorkonde.