Puntenscore bij JudoVianen aan instaptoernooi

Afgelopen zaterdagmiddag namen een 11 -tal judoka’s deel aan het instaptoernooi wat deze keer in de Sporthal Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede werd gehouden.

Op een enkele judoka na hadden alle judoka’s in eerdere instaptoernooien al enige ervaring opgedaan wat was te zien in de wedstrijden. Technieken die geoefend waren werden in de wedstrijden teruggezien. Ook straalde er bij het merendeel van de judoka’s al een stuk meer zelfvertrouwen uit. Vele judoka’s zoals Mika Nagtegaal , Emin Mahdad en Milas Kop wisten al hun partijen te winnen.

Daan Gisolf die zelfverzekerd de mat betrad merkte nu, net als andere judoka’s zoals Nick Brouwer, dat in tegenstelling tot eerdere wedstrijden dat ervaring nu begint te lonen en won enkele partijen met ippon (vol punt).

Lars Lammen startte voor de eerste maal zijn instaptoernooi. Hoewel hij geen wedstrijd op zijn naam wist te schrijven ging het in de laatste wedstrijden niet onverdienstelijk. Tim van de Oever wist met een goede judopakking door middel van een beenworp o-soto-gari mooie punten te scoren.

Daan Kalverboer probeerde de regelmatig een getrainde overname uit. Helaas scheelde het niet veel of hij wist deze wedstrijden daar ook mee te winnen. Rick van der Rijt wist bijna met gemak drie van de vier partijen met ippon te winnen. Zijn laatste partij verkeek hij zich een beetje in de tegenstander en verloor.

Sven Overbeeke die enige tijd afwezig was geweest moest weer even in het wedstrijdritme komen. Hoewel hij niet won was er volop initiatief van zijn kant.  Hoewel Ton van Hunnik maar één van de vier partijen wist te winnen was deze winnende score één uit het boekje, een fraai uitgevoerde schouderworp.

Een aantal judoka’s mochten door hun opgebouwd totaal een oorkonde in ontvangst nemen

Oorkonde 50 punten:

  • Daan Gisolf
  • Emin Mahdad

Oorkonde 100 punten:

  • Mika Nagtegaal

Oorkonde 150 punten:

  • Milas Kop
  • Daan Kalverboer

Oorkonde 200 punten:

  • Rick van der Rijt