Randori Toernooi Culemborg

Op zaterdag 16 november 2019 werd door judovereniging Anton Geesink in Culemborg een Randori toernooi georganiseerd.

Het aantal aanmeldingen en daarmee de opkomst, was overweldigend en de twee matten die de Dojo rijk is werden uitgebreid met een extra mat tussen de twee bestaande matten in. Daarnaast werden per mat voor de eerste 2 categorieën 2 partijen gelijktijdig afgewerkt zodat er per ronde 6 partijen tegelijk afgewerkt konden worden.

In de eerste categorie startten voor Judo Vianen Robin en Xavi.

Robin start fanatiek in zijn eerste partij, maakt meerdere goede punten waaronder een aantal houdgrepen en wint daarmee zijn eerste partij. De toon is gezet!

De volgende partij weet hij niet succesvol af te sluiten doordat hij nu zelf in de houdgreep werd genomen. Met een lach op zijn gezicht besluit hij het toernooi door met zijn tegenstander overeen te komen dat ze de punten eerlijk verdelen. Gelijk spel. Robin; uitstekend je best gedaan en een goed resultaat.

Xavi toont veel initiatief, probeert meerdere malen met succes een houdgreep en wint daarmee vrij makkelijk de eerste partij. In de tweede partij ligt het initiatief  in beginsel bij Xavi, maar na een verwurging door de tegenstander wordt besloten tot een gelijkspel. Dit gold ook voor de derde partij waarbij de punten eerlijk werden verdeeld.

De vierde en vijfde partij sluit Xavi met winst af door in de vierde partij een aantal houdgrepen te hebben uitgevoerd en in de vijfde en daarmee laatste partij moest de tegenstander van Xavi opgeven.

In de 2e categorie komen 3 judoka’s van onze vereniging uit, te weten Liam, Bas en Giverney.

Liam verloor helaas zijn eerste partij en speelde zijn overige twee partijen gelijk. Met opgeheven hoofd en een lach op zijn gezicht kon Liam terugkijken op een leuk toernooi.

Bas heeft geen partij verloren… maar ook geen partij gewonnen. Hij heeft vier wedstrijden met enthousiasme afgewerkt en heeft deze allen afgesloten met een gelijkspel, waarbij het initiatief vaak bij Bas lag, maar hij de partijen niet winnend kon afsluiten. Goed gedaan Bas!

Giverney had een leuk toernooi en zo dacht ze er zelf over. Ze vond dat ze het goed had gedaan en inderdaad, niets is minder waar. Met zowel een gewonnen, verloren en een gelijk geëindigde partij was ze vandaag in Culemborg van alle markten thuis. Een hele goede prestatie voor haar eerste Randori toernooi.

In de 3e Categorie kwamen Stef en Stan uit.

In zijn eerste partij startte Stef met een beenworp waarmee hij zijn tegenstander in de houdgreep wist te krijgen en de partij succesvol kon afsluiten. De tweede en derde partij waren voor Stef helaas wat minder succesvol. In de tweede partij werd Stef tot twee keer toe hard gevloerd waarmee hij de partij verloor en na een blessure in de derde partij moest Stef ook deze pot aan zich voorbij laten gaan. Helaas jongen, maar aan je inzet heeft het niet gelegen.

Stan begon zeer fanatiek en geconcentreerd en na meerdere houdgrepen wist hij zijn eerste partij met winst te beëindigen. In de daarop volgende partij trof Stan een behendige, snelle tegenstander waarvan hij niet kon winnen. Uit zijn overige drie partijen wist Stan nog één gelijkspel te slepen, maar de overige twee wedstrijden ging hij strijdvol ten onder.

De 4e en daarmee laatste categorie bestond uit de volgende judoka’s; Ruben, Caithlyn en Thijmen. Zij speelden op dezelfde mat wat het voor de begeleiders (Marcel bedankt) ook een stuk eenvoudiger maakte.

Ruben en Caithlyn zaten zelfs in dezelfde poule en hun onderlinge duel was tevens de eerste partij voor onze Vianese judoka’s. Ondanks de goede tegenstand van Caithlyn moest zij de zege toch aan Ruben laten. Van de daarop volgende vier partijen wist Ruben er nog één te winnen, één gelijk te spelen en hij moest er twee verliezend afsluiten.

Thijmen moest drie wedstrijden afwerken en van deze drie won hij er op vrij rustige en eenvoudige wijze twee. De derde en daarmee laatste partij was iets minder succesvol, maar Thijmen wist er nog altijd een gelijkspel uit te slepen.

Bij Caithlyn zat het nét allemaal niet mee. Van de 5 partijen wist ze de laatste te beëindigen met een gelijk spel, de eerste vier partijen kon ze net niet over de streep trekken in haar voordeel. Wel heeft Caithlyn het beste van haarzelf laten zien, en heeft ze getoond dat ze een echte doorzetter is. Ze mag trots zijn op de oorkonde die ze heeft verdiend!

Die oorkonde hebben overigens alle deelnemers aan het toernooi ontvangen, wat wederom goed georganiseerd was door de vereniging uit Culemborg. Bedankt hiervoor, en tot binnenkort op een ander toernooi!

Marcel ’t Lam & Jeroen van der Rijst