Rick van der Rijt 2de in Utrecht

Zondag 12 december werd het jaarlijkse judotoernooi in Utrecht gehouden. Judo Vianen reisde met een kleine tien judoka’s af naar de sporthal in de Lunetten.

Rick van der Rijt die pas enkele maanden actief is in het judo en sinds enige weken aan wedstrijden deelneemt ging direct goed van start. De aanval was zijn motto en hetgeen hij in de afgelopen tijd tijdens de training geleerd had paste Rick toe. Veelal op gevoel wist hij direct zijn eerste partij met een vol punt te winnen.

De tweede partij ontmoette hij de uiteindelijke ervaren winnaar. Deze tegenstander was direct uit het veld geslagen doordat Rick op het juiste moment met een beenworp al direct op een grote voorsprong kwam. Daarna bleef Rick aanvallen en werd door klein foutje overgenomen en verloor.

De tweede en derde partij wist hij snel naar zijn hand te zetten door telkens op het juiste moment zijn aanval in te zetten waardoor zijn worpen keer op keer lukten. Ook op de grond paste hij zijn pas geleerde kanteltechniek met succes toe. Uiteindelijk werd dit beloond met een zilveren medaille.