Sam Pijper bij IJsselsteins judotoernooi

 Zondag 16 november 2014 nam een viertal judoka’s van Judo Vianen deel aan het jaarlijkse  IJsselsteins judotoernooi.

In de ochtend ging Sam Pijper direct goed van start en won hij zijn eerste wedstrijd met een vol punt. De volgende wedstrijd moest hij verlies incasseren. Sam liet zich niet door dit verlies intimideren en ging positief de derde wedstrijd in, die hij uiteindelijk met een ippon op zijn naam schreef.

In de vierde wedstrijd kon Sam niet tot een score komen en verloor deze dan ook. De strijd om het brons was spannend en er werd niet gescoord. Toch kreeg Sam het voordeel van de twijfel van de scheidsrechter en werd als winnaar aangewezen en ontving de derde prijs.

 

’s Middags waren Ton van Hunnik, Lars Lammen en Mika Nagtegaal aan de beurt om de mat te betreden.Ton kreeg bij zijn 2e wedstrijd erg last van zijn schouder door een foutief aangezette armklem van de tegenstander waardoor hij niet z’n toernooi kon vervolgen. Mika maakte goede vorderingen na de 1e gewonnen wedstrijd. In de 2de wedstrijd wist Mika ook goed te scoren met yuko(5 punten) . Uiteindelijk verloor Mika met een waz-ari (-7 punten) en was daardoor uitgeschakeld. Lars wist ook zijn 1ste partij te winnen en liet net als Mika in de 2de wedstrijd een aanvallend patroon zien toch bleek ook dat niet voldoende en verllor en was ook uitgeschakeld.