Sinterklaas op bezoek bij randoritoernooi

Randoritoernooi

Afgelopen zaterdag werd in de dojo van SC Helsdingen weer een randoritoernooi georganiseerd door Judo Vianen voor judoka’s tot 15 jaar. De randoritoernooien hebben als doel om beginnende judoka’s wedstrijdervaring te laten opdoen waarbij niet alleen voor judoka’s maar ook voor de toeschouwers wordt uitgelegd hoe het spelidee werkt. De judoka’s kunnen tijdens de randoritoertooien punten verzamelen. Bij een groot aantal punten kan de judoka een oorkonde of zelfs een bokaal verdienen.

De ochtend werd eerst begonnen met een korte warming-up en werden er vervolgens op twee matten wedstrijden gespeeld. Voor enkele judoka’s was het de eerste keer dat zij deelnamen. Door de judoka’s werd flink gestreden. De judoka’s kregen alle tijd om ook op de grond het gevecht aan te gaan en daar werd goed gebruik van gemaakt. Vaak wordt het grondgevecht door scheidsrechters bij andere wedstrijden in het algemeen sneller gestopt om vervolgens weer staand te starten. De wat ervarener judoka’s werden soms wat zwaarder ingedeeld zodat ze voldoende uitdaging hebben.

Sinterklaas en pieten op bezoek

De wedstrijden verliepen goed totdat de wedstrijden vrolijk werden verstoord door de binnenkomst van Sinterklaas met zijn Pieten. Er was direct al paniek aangezien Sinterklaas z’n staf kwijt was. De pieten hadden per ongeluk de staf hoog opgeborgen maar konden de staf niet zomaar terugvinden. Nadat Sinterklaas de jodoka’s had gevraagd mee te zoeken, hadden ze de staf al snel gevonden, deze bleek hoog bij het plafond te liggen.TrainerThijs Verduin moest het klimtouw in om de staf te pakken, de Sint durfden dit niet aan de pieten te over te laten.

De Sint was onder de indruk van de demonstraties die de kinderen lieten zien van worpen, grepen en valtechnieken. De kinderen werden rijk beloond met het nodige snoepgoed en een chocoladeletter. Na het vertrek van de Sint en zijn pieten, werden de wedstrijden vervolgd met aan het eind van de wedstrijden de uitreiking van de oorkondes. Ieder was zich ervan bewust dat dit het laatste Sinterklaas-randoritoernooi was in de huidige dojo en dat het volgende Sinterklaas randoritoernooi wordt gehouden in het nieuwe sportcentrum waar Judo Vianen ook z’n lessen gaat uitbreiden waarbij weer op zaterdag wordt lesgegeven met o.a. tuimeljudolessen voor de allerjongsten.

Behaalde oorkondes

Degene die een oorkonde hebben behaald worden hieronder vermeld:
Oorkonde 50 punten;
• Tim van ’t Slot
Oorkonde 100 punten;
• Arco de Leeuw
Oorkonde 150 punten;
• Johan Monster
Oorkonde 200 punten;
• Tim van de Over
• Jeroen van Hunnik
Oorkonde 300 punten;
• Nick Brouwer

Foto’s van het Sinterklaas Randoritoernooi

zijn hieronder te bekijken en in het foto-album

[shashin type=”album” id=”6″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]