Twee keer brons op IJsselsteins Open!

Door: Coen Versluis.

Zondag 5 november werd het IJsselsteins Open judo toernooi gehouden, georganiseerd door Judo Ryu Rijkse. Deze dag waren 4 van onze judoka aanwezig verdeeld over de gehele dag.

In de ochtend waren Lars en Ruben aan de beurt, al was het nog even spannend of de categorie waar Ruben zicht voor had opgegeven te licht was. Door geluk in de planning mocht hij toch bij de tweede groep aantreden.

Lars heeft een aantal mooie partijen laten zien, zelf een aantal zo snel dat ik met sprinten naar de mat alsnog te laat was om de hele wedstrijd te zien; binnen enkele seconden een ippon voor Lars! Lars heeft ook een prachtige ko-soto-gake laten zien en uiteindelijk, na een verloren kruisfinale, op het podium voor een mooie 3e plaats.

Ruben heeft zijn partijen veel langer kunnen spelen, de eerste partij was snel beslist met 2 waza-ari voor Ruben, de tweede partij duurde niet veel langer en werd ook gewonnen. Helaas wel hierna een partij verloren door een mooie overname door de tegenstander. Ook Ruben wist na kruisfinales bij zijn poule de 3e plek te scoren.

In de derde groep was Lynn aan de beurt, dit keer een zwaardere poule dan voorgaande wedstrijden. Ze heeft 1 super lange partij gespeeld, mooi judo vol met acties, maar helaas in de golden-score de partij niet gewonnen. De volgende partij heeft Lynn gewonnen met een houdgreep, deze partij verliep wat vreemd met een tegenstander die nog een straf kreeg voor aan het gezicht zitten, uiteindelijk had Lynn een houdgreep stevig vast en wist deze mooi te winnen! Helaas kon deze winst niet worden voortgezet in de laatste partijen en is zij 4e geworden in haar poule.

In de laatste groep was Ezra aan de beurt, zijn poule was voor onze judoka toch wel de zwaarste van de dag in de categorie -18. Ezra heeft in zijn eerste partij goede voorbereiding naar worpen laten zien, maar helaas waren zijn tegenstanders ouder en meer ervaren. Wel heeft Ezra een mooie bonus partij mogen spelen, er was een judoka die helaas niet officieel mee mocht doen maar graag wel zou spelen die dag, Ezra heeft zich hier vol enthousiasme voor aangeboden en er nog een leuke wedstrijd van gemaakt.

Een volle en lange dag met over de gehele dag mooie partijen en prachtige worpen, tot volgend jaar!

Ruben en Lars met medaille