Veel Prijzen voor Judoka’s in Culemborg

Judo Vianen had een afvaardiging van 10 judoka’s ingeschreven voor het Vrijstadtoernooi in de sporthal Parijsch in Culemborg. Uiteindelijk keerde 7 judoka’s met een prijs huiswaarts.

Milas verloor de eerste wedstrijd doordat hij teveel afwachtend judode. Na enige instructies hervatte Milas zijn volgende 3 wedstrijden met continue aanvallend judo waardoor het initiatief bij Milas lag. Dat resulteerde in alleen maar gewonnen wedstrijden met ippon. Milas kon dan ook zeer tevreden terugkijken met een verdiende eerste plek.

Lars zat in een poule van 4 kinderen. De eerste ging heel gelijk op en eindigde zonder score. De scheidsrechter besliste toen in het voordeel van Lars. Helaas verloor Lars de 2 andere wedstrijden met ippon. Toch mocht hij niet klagen, want hij eindigde op de 3e plaats en mocht een mooie beker meenemen naar huis.

Mika begon slecht in een poule van 4: de eerste wedstrijd werd in slechts enkele seconden beslist met ippon voor de tegenstander. Hij kwam in de 2e wedstrijd goed terug en won met ippon. De laatste wedstrijd besliste hij door wazari en nog een wazari via een houdgreep, wat dus weer eindigde in ippon. Mika ontving een beker voor de 2e plaats in de poule.

Daarna zouden Bram, Machiel en Akli aan de bak moeten. Machiel voelde zich niet lekker en zegde af voordat de wedstrijden begonnen. Bram speelde 1 wedstrijd die hij met yuko won, maar gaf daarna op, omdat hij een plotseling hevige hoofdpijn kreeg. Toch was deze gewonnen wedstrijd voldoende voor een derde plaats.

Akli won zijn eerste wedstrijd met wazari, de andere 2 verloor hij. De laatste wedstrijd kreeg hij de opdracht van de coach om extra aanvallend te judoën wat resulteerde in een houdgreep. Akli werd daardoor derde.

Nick Brouwer probeerde volop te experimenteren met het verkrijgen van een goede judopakking waarop getraind was. In de eerste wedstrijd lukte dat niet geheel en verloor. In de tweede wedstrijd werd Nick wat feller en won met ippon. Helaas was de derde wedstrijd een maatje te groot en verloor maar plaatste zich toch voor een derde plaats .

Roan begon na enige tijd van herstel van een blessure weer met een wedstrijd . De eerste en tweede wedstrijd lukte het nog niet zo goed maar in de derde wedstrijd kwam Roan goed in de wedstrijd en won door middel van een houdgreep en kon het brons in ontvangst nemen.

nieuwsimg_223_1