Verslag clubkampioenschappen 2022

Geschreven door Tako.

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik nog druk de indrukken van de Clubkampioenschappen aan het verwerken. Wat was het een feestje en wat gebeurde er van alles, inclusief voor sommige die vliegles kregen.

Opbouwen

Zaterdag 25 juni was het zover. Om 8 uur verzamelde de vrijwilligers, nieuwe en oudgedienden, zich in Helsdingen om alles op te bouwen voor de CK. Voor de nieuwe vrijwilligers leek het waarschijnlijk een grote chaos…maar er zat echt wel structuur in (nou ja..dat willen we doen geloven). De matten werden naar beneden getild en neergelegd. De tribunes werden naar de zaal gebracht en opgebouwd. De app voor achter de tafels voor de puntentelling was afgestoft en dit jaar hadden we zelfs een beamer erbij. Deze werd gebruikt om vooraf wat filmpjes te laten zien vanuit de les alsook tijdens de partijtje welke judoka’s op de mat stonden. Handig voor de vele ouders die op de tribunes zaten. 

Warming up

junior senior clubkampioenschappen 2022

Om 9:00 was iedereen aangemeld en konden we beginnen met de warming up. Naast de jeugd judoka’s deden er ook 4 judoka’s uit de senioren groep mee in een Spek en Bonen poule.

Onder leiding van Coen konden we via diverse oefeningen de spieren goed warm maken. Dat leverde leuke situaties op bij de warming-up waarbij een paar jeugd judoka’s aan een van de senioren waren gekoppeld. Zo moest je elkaar op de rug nemen of helpen met valbreken en ja dan is vallen vanaf een senior een stuk hoger dan van je normale judomaatje. 

Wedstrijden

Toen we allemaal warm waren werden de poules op genoemd en konden de kids naar de juiste mat toe en konden de onderlinge partijtjes beginnen. Elk poule was gemaakt met judoka’s die qua leeftijd, gewicht en ervaring aan elkaar gewaagd waren. Deze poules waren op de mat weer qua leeftijd door elkaar gehusseld waardoor de jongere judoka’s ook konden zien hoe het judo gaat als je ouder bent. 

Onder begeleiding van onze drie scheidsrechters werd er fel maar zeker fair gestreden op de mat. Soms waren partijen als snel klaar.. soms duurde ze de volle 2 of 3 minuten. De oudere judoka’s mochten ook verwurgingen en armklemmen doen welke we ook zagen langskomen. Vele mooie partijen hebben we gezien, geweldig om te zien hoe de theorie geleerd in de les in de praktijk wordt toegepast.

Er werd onderling goed gestreden voor de eerste 2 plaatsen in een poule. Deze 2 plaatsen zouden in de finale strijden om de uiteindelijke eerste en tweede plaats.

En dan moeten we het ook nog even hebben over die senioren die meededen. Ze braken af en toe in op de mat om een partijtje te doen en dit viel niet altijd mee voor ze.

Zo kreeg er 1 vliegles van Dimitri en moest Coen toch na twee partijen even goed bijkomen. De partijen waren leuk, fel en uitdagend maar vooral gezellig.

Je zag ze lachend van de mat af gaan en dat samen het enthousiasme van het publiek en de judoka’s maakte alles goed! 

Demo

Nadat alle poule partijtjes klaar waren was het tijd voor de demo. Ruben en Lynn hadden samen met de trainer Hans een demo in korte tijd voorbereid. In deze demo lieten ze judotechnieken zien zowel in slow motion als op volle snelheid. Ook kwam er nog een stuk jiujitsu voorbij. Na een mooie demo en het verdiende applaus was het tijd voor de finales!

vliegles clubkampioenschappen 2022

Finales

In de finales streden de nummer 1 en 2 uit elke poule onderling voor de verdeling van de eerste 2 plekken. Dimitri en Tako gaven namens de senioren nog een finale partij op het einde. Na een mooie overwinning van Dimitri was het klaar en konden we starten met de prijsuitreiking.

Houdgreep tijdens finales clubkampioenschappen 2022

Stijlprijs en afsluiting

Bij de prijsuitreiking kregen de judoka’s per poule hun verdiende prijs. Voor de nummers 1 t/m 3 was dit een beker en voor de nummer 4 een mooie medaille als aandenken. Tijdens alle partijen worden punten verzameld welke we intern bijhouden. Bij elke 50 punten verdiend een judoka een oorkonde. 

De volgende judoka’s hebben een oorkonde verdiend.

50 punten
Jort
Thijs
Thomas O.
Lynn
Uma
Sebas

100 punten
Lars

150 punten
Bruce
Bas
Chiara  

250 punten
Ezra
Liam  

300 punten
Jens

Stan met stijlprijs en Ruben clubkampioenschappen 2022

Ook was het tijd voor het uitreiken van de Stijlprijs. Elk jaar tijdens de clubkampioenschappen wordt de stijlprijs uitgereikt aan de judoka welke het mooiste, beste en/of sportiefste judo heeft laten zien. Zie hier het overzicht met Stijlprijs winnaars vanaf 1995.

Hiervoor hoeft hij/zij niet de nummer 1 van de poule te worden, maar juist goed en sportief te judoën. De laatste winnaar was Ruben welke deze prijs won in 2019. Door Corona en het niet kunnen houden van clubkampioenschappen had hij de prijs al 3 jaar in bezit. Vandaag was het tijd om deze beker te overhandigen naar de nieuwe winnaar en dat is Stan dit jaar! Stan van harte gefeliciteerd, super en heel verdiend!

Na de uitreiking van de stijlprijs was er nog klein moment waarbij we afscheid namen van 2 vrijwilligers. Kim en Elly stoppen helaas als vrijwilliger, Hans nam de bloemen voor Elly in ontvangst, daar zij deze dag verhinderd was. Via deze weg nogmaals bedankt voor jullie inzet afgelopen jaren, bedankt!

Hierna was het afgelopen en konden we met z’n allen opruimen en gaan genieten van het weekend!

Als afsluiter wil ik iedereen bedanken die geholpen heeft. De trainers, de vele vrijwilligers en onze fotograaf (wat een gave foto’s!) en vooral ook het publiek. Met z’n allen hebben we er een top ochtend van gemaakt. Bedankt en voor nu.. geniet van de komende zomervakantie!