Yinthe Plum scoort op instaptoernooi

Zaterdag 17 januari werden weer wedstrijden gehouden voor de beginnende jeugdjudoka’s, onder de noemer instaptoernooi. Door deelname aan instaptoernooien kunnen de judoka’s punten verzamelen, waarbij ze bij elk vijftigtal een oorkonde ontvangen.

Judo Vianen had een vijftal judoka’s ingeschreven voor dit instaptoernooi in Wijk bij Duurstede. Timofey Iakovlev startte als eerste en gaf aan er veel zin in te hebben. Hoewel Timofey een wat slechte start had, ging het elke partij een stuk beter. Met wat aanwijzingen van de coach van Judo Vianen lukte het Timofey uiteindelijk met een schouderworp te scoren. Timofey kon weer 18 punten bij z’n totaal bijschrijven.

Daarna was het de beurt aan Thomas de Wildt die voor het eerst aan het instaptoernooi deelnam, met enige ervaring aan de Judo Vianen-randoritoernooien als bagage. Helaas was dat nog niet voldoende om tot scoren te komen. Toch had Thomas veel geleerd en kan hij weer uitkijken naar het volgende instaptoernooi.
Ook Ian Buining deedmee  voor de eerste keer aan het instaptoernooi. Ian was niet gespannen, maar kwam net als Thomas toch ook nog wat ervaring te kort. Beiden ontvingen wel 10 bonuspunten.

Sam Pijper heeft al enige ervaring, maar kon toch zijn draai niet zo vinden en had moeite met het aanvallen. De aanvallen in één van de wedstrijden verliepen moeilijk, omdat de tegenstander regelmatig met gestrekte armen verdedigde. Toch wist Sam één van de partijen met een waz-ari te winnen. Zijn eerste partij won hij op beslissing van de scheidsrechter. De andere twee wedstrijden verloor Sam. Toch weer voldoende om 21 punten bij z’n totaal te kunnen bijschrijven.

Yinthe Plum ging vol enthousiasme van start met continue aanvallen. Dat werd beloond met twee van de drie gewonnen wedstrijden, waarbij ze met een ippon wist te winnen. Yinthe kon dan ook 30 punten bij haar totaal bijschrijven en kan tevreden terugkijken.