Zaterdag 27 juni: Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Het seizoen begint langzaamaan op z’n eind te lopen en dat betekent ook dat de jaarlijkse clubkampioenschappen weer in zicht komen! Voor iedereen die meedoet aan deze dag (en voor iedereen die deze dag komt kijken) staat hieronder de belangrijkste informatie.

We verwachten je uiterlijk 08.45 uur in de grote gymzaal van Helsdingen. Wil je je bij binnenkomst eerst melden bij de inschrijftafel?  Pas als we weten of iedereen aanwezig is, kunnen we de poules namelijk definitief vaststellen en met de wedstrijden beginnen. 

Naar verwachting zullen de clubkampioenschappen rond 12.30/13.00 uur zijn afgelopen.

Clubkampioenschappen2014
Impressie clubkampioenschappen (2014)

Wedstrijden

Tijdens het eerste deel van de ochtend zal er in poules worden gespeeld om de derde plaatsen en om plaatsing voor de finales.

In die finales zal uiteindelijk worden gespeeld om de eerste en tweede plaatsen van elke poule. Deze finalepartijen zullen aansluitend aan de poulewedstrijden worden gespeeld. 

De prijsuitreiking – voor eerste, tweede èn derde plaats, inclusief oorkondes voor eventueel nieuw behaalde ranordoripunten – vindt direct na afloop van de finales plaats.

Jiujitsu

Bij het jiujitsu hebben we een nieuwe vorm van competitie welke we willen demonstreren: Random Attacks. Bij deze vorm is het niet de bedoeling om een tegenstander te verslaan, maar om met een tweetal samen te werken en betere demonstraties te laten zien dan het andere team. Beide teams krijgen per beurt dezelfde aanval uit te voeren, degene met de meest logische en goed uitgevoerde verdediging krijgt een punt. Het team met de meeste punten wint.

En verder

Naast een prijs voor de eerste, tweede of derde plaats in je poule maak je tijdens de clubkampioenschappen natuurlijk ook weer kans op het winnen van die mooie stijlprijs. Dit jaar zal de jury opnieuw kiezen voor de judoka die op deze dag het mooiste, actiefste en sportiefste judo laat zien. Vorig jaar is deze prijs gewonnen door Martijn Mannaerts, hij reikt dit jaar de prijs uit aan de nieuwe winnaar. 

Net als bij het Randoritoernooi kun je (als judoka tot 15 jaar) nu punten behalen die meetellen voor een oorkonde.

Verder zullen er tussen de wedstrijden door weer leuke demonstraties worden gegeven.

Demonstraties

Tuimelen

We beginnen de dag met een demonstratie van de tuimelaars. We zijn een jaar verder en ook het niveau van de tuimeljudoka’s is behoorlijk omhoog gegaan. Inmiddels is het hoogste niveau een dubbele oranje slip en dat is te zien! Wat we precies gaan demonstreren is nog een verassing.

Kata

Voordat de prijsuitreiking plaats vind, is er nog een demo van Coen Versluis en Sandra Bax. Zij zijn in het afgelopen jaar druk aan het trainen geweest voor het zwarte band examen van Coen, de planning is dat hij in november 2015 dit examen gaat afleggen. Eén onderdeel van het examen is het kata, welke vorig jaar door Leon en Arjan is gedemonstreerd. Dit jaar zal Coen het kata demonstreren met Sandra.