Zilver op 20e IJsselsteins judotoernooi

Op zondag 30 Oktober was het tijd voor een toernooi buiten de vereniging. Deze keer was het in IJsselstein waar Judo Ryu Rijkse het Open IJsselstein Toernooi had georganiseerd. Dit is een groot regionaal toernooi waar zelfs verenigingen van buiten de provincie naar toe komen om deel te nemen. Dit toernooi wordt gezien als een pittig toernooi mede door de vele wedstrijd judoka’s die hieraan meedoen.

Vanuit onze vereniging deden er 3 judoka’s mee aan dit toernooi. Dit waren Lynn, Stan en Ruben. Stan en Ruben hadden al wel eens eerder meegedaan aan dit toernooi. Voor Lynn was het überhaupt haar eerste toernooi buiten de vereniging. Verspreid over de dag moesten alle drie de judoka’s aantreden.

De dag begon in de ochtend met Lynn. Omdat het haar eerste toernooi was was trainer Hans aanwezig om haar te ondersteunen. Lynn zat in een poule van 3 wat betekende dat ze tegen elke tegenstander 2 wedstrijden moest. Na pittige partijen werd na afloop duidelijk dat ze twee wedstrijden gewonnen had en twee had verloren. Hiermee had Lynn de tweede plaats behaald! Erg knap en super gedaan zo voor een eerste toernooi!

Na de lunch was het de beurt voor Stan. Stan zat in een poule van 4 en had het pittig. Zijn eerste partij was vrij snel afgelopen. Die ging zo snel dat Stan geen idee had wat er nu gebeurd was. Zijn tweede en derde partij gingen stukken beter, maar hij moest het toch afleggen tegen deze wedstrijd judoka’s. Jammer genoeg geen podiumplaats voor Stan.

Als laatste was het de beurt aan Ruben. Ruben zat niet in een poule maar kreeg te maken met het afval systeem. In zijn groep waren er te veel judoka’s voor poules en dan wordt het afval systeem gehanteerd. Dit betekent dat je minimaal 2 wedstrijden kan spelen en als je wint meer, maar bij verlies is het na twee wedstrijden over. Ruben verloor zijn eerste ondanks goed werken waardoor hij nog een herkansing had. Helaas verloor hij deze ook en zat het toernooi er voor hem op.

We kijken terug op een mooi toernooi met een verdiende 2e plek van Lynn en goede wedstrijden van Stan en Ruben. We wisten dat het zwaar en pittig zou zijn en dat bleek ook wel met de vele wedstrijd judoka’s.