Zilver op Berlicum Open 2023

Afgelopen zondag 23 april was er het Judo Berlicum Open toernooi waar vanuit onze vereniging Ruben en Lynn naartoe gingen. 

Dit toernooi is een internationaal toernooi met ruim 600 deelnemers. ‘s Ochtends om 8:45 verzameld bij Helsdingen zodat Lynn en Sarah (welke mee was als supporter) konden meerijden naar het toernooi.

Sinds het begin van het seizoen volgen Ruben en Lynn extra wedstrijdtraining bij een andere vereniging om specifiek meer te trainen op wedstrijdsituaties. Dit toernooi was voor beiden het eerste grote toernooi sinds ze met deze trainingen zijn begonnen. Het niveau ligt doorgaans hoog en de wedstrijden zijn ook een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld een instaptoernooi.

Ruben mocht zich in de ochtend melden voor de weging waarna hij om 11 uur aan de beurt was. In zijn klasse waren er veel deelnemers wat ervoor zorgde dat hij niet in een poultje zat (met een vast aantal wedstrijden) maar dat er een afvalschema gehanteerd werd. Ruben begon zijn eerste partij goed maar het was wennen en jammer genoeg werd hij vrij snel geworpen – ippon tegen – wedstrijd over. Door het afvalsysteem had Ruben nog 1 kans in de verliezersronde. Deze wedstrijd ging al een stuk beter maar helaas kwam hij in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kon komen. Na deze partij zat het toernooi erop voor hem.

Ruben: “Jammer genoeg heb ik de wedstrijden te snel verloren maar ook weer een hoop geleerd. Op naar het volgende toernooi!” 

Lynn was in de middag aan de beurt en tot haar verrassing zat ze in een poule van 3 personen, wat inhield dat ze zeker 4 wedstrijden kon judoën. Tegen elke tegenstander 2 keer.

De eerste wedstrijd begon ze goed maar moest helaas met 2 waza-ari tegen de winst aan haar tegenstander geven.

De tweede partij ging goed en wist ze een waza-ari te scoren waarna ze later haar tegenstander in een houdgreep kreeg. Helemaal verbaasd was ze dat ze had gewonnen.

De volgende partij verloor ze waarna de 4e partij de beslissende partij was om te bepalen of ze tweede zou worden in de poule. In een mooie wedstrijd lukt het haar tegenstander in een houdgreep te krijgen waardoor ze won en zo de 2e plaats in de poule behaalde.

Lynn: “Mooie partijen en super gaaf dat ik tweede in de poule ben geworden!