Zilver op Open Beverwijkse Judo Toernooi 2023

Afgelopen zondag, 11 juni, was het volgens het KNMI de eerste officiële tropische dag in Nederland. En wat doe je dan… juist dan ga je naar Beverwijk om te judoën! Nou ja, ik denk dat ze achter liever aan een meertje wilde liggen. Dit had Ruben ook de dag ervoor gedaan, dus die mocht met verbrande schouders in zijn judopak aantreden, perfecte voorbereiding toch?

Zondag 11 juni was het tijd voor het laatste externe toernooi van dit seizoen waar onze judoka’s aan meededen. Deze keer kwamen Lynn en Ruben in actie. In een grote sporthal zonder airco was het afzien met deze warmte. Veel drinken was het advies en dat deden ze ook. 

Na wat uitloop van de groep ervoor mocht Lynn aantreden. Ruben zou tegelijk met Lynn moeten starten maar door een tekort aan scheidsrechters, en ze waren het poule blaadje kwijt, mocht hij nog wat langer wachten.

Lynn

Lynn startte in een poule van 4, dus gegarandeerd 3 wedstrijden spelen voor haar. De eerste partij ging niet zoals ze had gehoopt en vrij snel werd ze overgenomen en lag ze in een houdgreep waar ze niet meer uit kon komen.

De tweede partij ging al beter en een beetje ongelukkig kwam ze op een wazari achterstand via een heupworp. Ondanks vele pogingen lukte het niet om deze om te buigen. Haar derde partij zat ook tegen. Lynn start sterk maar werd vrij snel overgenomen waardoor het ippon was voor de tegenpartij en zat het toernooi erop voor Lynn.

Ondanks de tegenslag door alles te verliezen heeft ze toch wel bepaalde zaken meegenomen voor komend seizoen!

Ruben

Eindelijk was het poule blaadje van de groep van Ruben gevonden en kon hij ook starten. Ruben zat in een poule van 5 en had dus zeker vier partijtjes te spelen.

De eerste partij waren waarschijnlijk de zenuwen nog aanwezig en begon Ruben veel te wild en ongecontroleerd. Hierdoor kreeg hij geen grip op de tegenstander en met 2x een wazari tegen was het afgelopen.

De 2 partijen hierna was Ruben een stuk rustiger en stond meer gecontroleerd op de mat wat ervoor zorgde dat hij beide tegenstanders in een houdgreep kreeg en deze liet hij niet meer los. Dit ging de goede kant op!

Met nog 1 partij te gaan kon Ruben nog tweede worden maar dan moest hij wel winnen. Een pittige tegenstander, maar via een overname kreeg hij zijn tegenstander op zijn zij (wazari) waarna hij gelijk doorging naar een houdgreep. Deze hield hij vol en de winst was binnen en daarmee ook de tweede plaats in de poule!